ویدئو آموزشی مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری
اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا
کانادا یکی از کشورهای پهناور و کم جمعیت قاره آمریکاست که توانسته است با برنامه ریزی جامع، فرصت های اقتصادی خود را توسعه دهد. این کشور دارای منابع غنی نفت و گاز و همچنین معادن طبیعی است.
در طی دهه های گذشته؛ مسئولان دولتی کانادا در پی جبران کمبود جمعیت و افزایش رغبت مهاجران و متخصصان جهت زندگی و سرمایه گذاری در این کشور، برنامه های متعددی را تدارک دیده اند. یکی از پلن های جذب مهاجران، اهدای مهاجرت کاری کانادا یا اقامت کانادا از طریق استارتاپ است.
با دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا افراد می توانند؛ از طریق یکی از روش های راه اندازی استارتاپ، ثبت شرکت یا سرمایه گذاری در برنامه های استانی کانادا به این کشور مهاجرت کرده و بر اساس ضوابط و شرایطی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، اقامت دائم کانادا را نیز دریافت کنند. هدف از سرمایه گذاری کانادا، جذب مدیران با تجربه و ایجاد فرصتی جهت توسعه کسب و کارها از طریق اشتغال زایی است.
اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا، یکی از راه هایی است که دولت کانادا در پیش روی مهاجرین قرار داده است. برای اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا طی کردن فرایندها و مراحلی الزامی است تا توانایی فردی که می خواهد از این راه به کانادا مهاجرت کند، احراز شود.
در این روش صاحبان سرمایه و کسب کار علاوه بر راه اندازی کسب و کار خود در شرایط اقتصادی امن، خواهند توانست برای خود و اعضای خانواده خود ویزای اقامت دائم دریافت کنند. حداقل میزان سرمایه برای اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا 100 هزار دلار تا 350 هزار دلار کانادا است.
این میزان بسته به استانی که قصد سرمایه گذاری در آن دارید، متفاوت است. در صورت تایید مدارک و شرایط فرد متقاضی، از وی برای اقامت کاری دو ساله به کانادا دعوت می شود. در طی این دو سال فرد سرمایه گذار باید در ایالتی که در آن سرمایه گذاری کرده است، حضور مستمر داشته باشد در غیر این صورت ویزای اقامت وی ابطال می شود.
در ادامه این مطلب؛ ضمن بررسی روش های دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا، به مزایا و معایب این نوع ویزا نیز اشاره خواهیم کرد.
دلایل استقبال از سرمایه گذاری کانادا
کانادا یکی از بهترین کشورهای جهان، به منظور سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار است. این کشور به دلیل شفافیت سیستم اداری، بانکداری مطلوب، تورم پایین و همچنین امنیت بالای سرمایه، فرصتی امن و مطمئن جهت راه اندازه شرکت یا کارآفرینی به شمار می رود.
از دیگر دلایل سرمایه گذاری کانادا و استقبال مدیران متخصص، جهت دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا، مراودات تجاری نزدیک این کشور با ایالات متحده آمریکا است که منجر به سود دهی بالا و رشد اقتصاد این کشور شده است.
شرایط سرمایه گذاری در کانادا
برای هر سرمایه گذاری هزینه های پایین و سوددهی بالا از زمینه ها و مزیت های مهم سرمایه گذاری محسوب می شود. کانادا یکی از کشورهایی است که زمینه هر یک از این دو عامل مهم را با در اختیار داشتن بازار غیر موازی و فضای مالیاتی ایده آل، در خاک خود فراهم کرده است.
یکی دیگر از ویژگی ها و مزیت های قابل توجه سرمایه گذاری در کانادا اخذ اقامت دائم از طریق ویزای سرمایه گذاری کانادا است. برای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا روش های گوناگونی وجود دارد که سرمایه گذاران بسته به شرایط خود قادر به انتخاب هر کدام از آن ها هستند. لازم به ذکر است که تنها تعدادی از این روش ها منجر به اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا و اقامت دائم کانادا می شود. در ادامه مطلب با این روش ها آشنا می شویم.
بیشتر بدانید:
مزایا و معایب دریافت سرمایه گذاری کانادا
مزایا و معایب ویزای سرمایه گذاری کانادا به شرح زیر هستند؛
حفظ مالکیت اموال یکی از اصلی ترین ویزای کارآفرینی کانادا؛ امنیت بالا و فساد پایین در سیستم اقتصادی این کشور است. بر اساس آخرین آمارها؛ میزان ریسک مصادره اموال توسط دولت کانادا چیزی حدود 1 درصد است و این مسئله نشان دهنده حفظ مالکیت سرمایه افراد در بخش های مختلف می باشد. بنابراین؛ مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ و یا سرمایه گذاری در بخش های استانی از بهترین روش های دریافت اقامت دائم این کشور است.
شفافیت سیستم
امنیت سیستم اقتصادی و کنترل فساد اداری از دیگر دلایل استقبال افراد دریافت ویزای کارآفرینی کانادا است. توصیه می شود؛ جهت اطمینان از شرایط اقتصادی و اداری این کشور؛ پیش از اقدام به سرمایه گذاری، نرخ کنترل فساد کانادا در سال های گذشته به دقت بررسی شود. طبق آخرین آمار در سال 2017 میلادی؛ فساد اداری و اقتصادی این کشور حدود 92/1 درصد عنوان شده است.
مدیریت صحیح
یکی دیگر از مزایای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا ، اطمینان از نظارت و مدیریت صحیح دولت بر بخش خصوصی است. دولت فدرال کانادا از طریق بازرسی و نظارت مستقیم؛ علاوه بر تاثیر مثبت در رشد اقتصاد، از ایجاد هر گونه اختلال یا سواستفاده در سیستم اداری این کشور نیز جلوگیری می کند.
شرایط و امکانات مناسب
یکی از عمده دلایل افراد جهت دریافت ویزای کسب و کار کانادا و در نهایت دریافت اقامت دائم، فراهم بودن امکانات و شرایط مناسب برای زندگی و تحصیل افراد است. بر اساس قوانین مهاجرتی این کشور؛ در صورت مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ و دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا، شرایط جهت تحصیل رایگان فرزندان، بیمه رایگان و امکان اشتغال اعضای خانواده فراهم خواهد شد. همچنین؛ بسته به نوع سرمایه گذاری، دریافت اقامت دائم کانادا برای فرد متقاضی به همراه خانواده نیز امکانپذیر است.
قوانین سختگیرانه
علارغم تمامی مزایای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا ؛ اما در برخی از موارد ثبت شرکت های خصوصی مشمول قوانین و نظارت های سخت و جدی دولت این کشور است.
مسافت طولانی
یکی از معدود مشکلات سرمایه گذاران ایرانی کانادا، مسافت طولانی و اختلاف زمانی بین دو کشور است.
روش های سرمایه گذاری در کانادا
اقامت کانادا از طریق ثبت شرکت
برای هر سرمایه گذاری هزینه های پایین و سوددهی بالا از زمینه ها و مزیت های مهم سرمایه گذاری محسوب می شود. کانادا یکی از کشورهایی است که زمینه هر یک از این دو عامل مهماز دیگر برنامه های مهاجرتی دولت فدرال جهت دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا، ثبت شرکت خصوصی است. از مراحل ابتدایی ثبت شرکت در کانادا نیز؛ می توان به ارائه طرح تجاری و اقتصادی اشاره کرد که لازمه ی اجرای این طرح، تایید آن توسط مسئولین استانی است.
یکی از نکات قابل توجه در ثبت شرکت، عدم امکان اخذ اقامت دائم کانادا از این طریق است. تنها در صورتی اقامت دائم کانادا به فرد و همراهان او اعطا خواهد شد، که شرکت مورد نظر تحت نظر برنامه سرمایه گذاری استانی اجرا شده و همچنین فرصت اشتغالزایی را برای شهروندان کانادا فراهم کند.
سرمایه گذاری استانی کانادا
برنامه های منتخب استانی یکی از روش های تضمینی جهت دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا است. این روش مختص مدیرانی است که؛ قصد دارند کسب و کار خود را در یکی از استان های کشور کانادا گسترش داده و در نهایت اقامت دائم این کشور را اخذ کنند.
این برنامه؛ از طریق سیستم امتیاز بندی فاکتورهای متعددی از جمله؛ سوابق مدیریتی، تحصیلات دانشگاهی، دانش زبانی و همچنین میزان سرمایه افراد را بررسی می کند. حداقل مبلغ سرمایه گذاری از این طریق؛ حدود 2/1 میلیون دلار است. بررسی پرونده ویزای سرمایه گذاری بسته به کشور مبدا و شرایط فرد متقاضی، حدود 1 الی 2 سال به طول می انجامد.
هر یک استان های کانادا بر اساس نیازها و ظرفیت های موجود در بازار سرمایه گذاری خود، پیشنهادهای متنوعی برای سرمایه گذاران خارجی دارند که هر شخصی بسته به شرایط خود می تواند برای سرمایه گذاری اقدام نماید. سرمایه گذاری استانی کانادا از جمله روش هایی است که از طریق آن می توان موفق به اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا شد.
مهمترین پیشنهادهای سرمایه گذاری کانادا به تفکیک استان ها از قرار زیر هستند:
استان آلبرتا کانادا
Alberta Self-Employed Farmer Stream یا کشاورزان خود اشتغال آلبرتا، برنامه ای است که به افرادی که در زمینه کشاورزی دارای تجربه و سرمایه کافی هستند، در این استان سرمایه گذاری کنند. به دلیل لزوم سکونت کامل در آلبرتا، برنامه این دسته از سرمایه گذاران باید مبنی بر اقامت در آلبرتا باشند.
استان انتاریو کانادا
ONIP Entrepreneur Stream یا طرح کارآفرین این استان، به دنبال کسانی است که در پی اجرای یک ابتکار تجاری نو یا خریداری هر کدام از بیزنس های موجود در این استان هستند. طرح کارآفرینی ONIP بر مبنای سامانه «اعلام علاقه مندی» یا «EOI» عمل می کند؛ بر همین اساس علاقه مندان باید قبل از ارائه درخواست کامل لزوما دعوت نامه دریافت کنند. در ابتدای کار برای شخص سرمایه گذار یا کارآفرین مجوز کار موقت صادر خواهد شد و در مرحله بعد کارآفرینان فرصت دارند از طریق ONIP برای اخذ ویزای شهروندی کانادا و در نتیجه اقامت دائم، درخواست دهند.
استان ساسکاچوان کانادا
SINP Farm Owners and Operators Sub-Category یا برنامه مزرعه داران ساسکاچوان، شرایط را برای سرمایه گذاران و اعضای خانواده آنان فراهم می کند تا برای خرید و راه اندازی مزرعه در این استان اقدام کنند و از همین طریق برای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا، درخواست دهند.
SINP Entrepreneur Category یا برنامه کارآفرینی ساسکاچوان بستر راه اندازی کسب و کار یا شراکت با یکی از کسب و کارهای موجود در ساسکاچوان را برای داوطلبین فراهم می کند. هدف از این برنامه دعوت و جذب ظرفیت های بین المللی کارآفرینی به این استان است.
International Graduate Entrepreneur Category یا برنامه کارآفرینان فارغ التحصیل خارجی مختص آن دسته از دانشجویان خارجی تحصیلات تکمیلی است که بعد از فارغ التحصیلی قصد راه اندازی کسب و کار و اقامت در ساسکاچوان را دارند.
استان کبک کانادا
Quebec Business Immigration- Self Employed یا برنامه خود اشتغالی کبک برای افراد واجد شرایط امکان اخذ ویزای سرمایه گذاری را فراهم می کند.
Quebec Business Immigration –Investor یا برنامه مهاجرتی-سرمایه گذاری کسب و کار کبک شرایطی را فراهم کرده است که با سرمایه گذاری مستقیم یا غیر مستقیم (از طریق نهادهای مالی تایید شده) 1 میلیون 200 هزار دلار کانادا موفق به دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا و اخذ اقامت دائم کانادا شوند.
اقامت کانادا از طریق استارتاپ
راه اندازی استارتاپ در کانادا یکی از طرح های دولت فدرال جهت سرمایه گذاری در این کشور است. به منظور دریافت ویزای کسب وکار کانادا لازم است؛ تا فرد متقاضی در ابتدا طرح اقتصادی خود را به دولت این کشور ارائه دهد.
این طرح می بایست؛ دارای ایده ای نو و خلاقانه بوده و در مدت زمان معینی بستر لازم را جهت رشد و شکوفایی اقتصاد این کشور فراهم آورد. همچنین در سیستم امتیاز بندی کانادا؛ سوابق مدیریتی، سوابق اجرایی، میزان سرمایه و دانش زبانی افراد در نظر گرفته می شود.
سرمایه گذاران می توانند پس از گذشت 2 سال از زمان آغاز فعالیت خود در کانادا، گزارشی را بعنوان عملکرد کسب و کار و میزان سودآوری استارتاپ مورد نظر به دولت ارائه دهند.
مهاجرت از طریق خوداشتغالی
برای روشن شدن مسیر مهاجرت از طریق خوداشتغالی باید بدانیم که منظور از فرد خوداشتغال در قوانین مهاجرتی چیست؟ فرد خود اشتغال برای اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا از طریق خود اشتغالی باید مسئول مهاجرت را در رابطه با توانایی راه اندازی کسب و کار و رفع امورات امرار معاش مطمئن سازد.
مهاجرت از طریق خوداشتغالی یکی از راه هایی است که می توان از طریق آن موفق به کسب اقامت دائم کانادا شد. در این روش کسانی که در حوزه های فرهنگی، کشاورزی یا ورزشی در کشور خود دارای موفقیت های ویژه ای هستند می توانند به واسطه راه اندازی کسب وکاری در حوزه تخصص خود موفق به اخذ ویزای خوداشتغالی کانادا شوند.
معمولا برای اخذ ویزای خوداشتغالی یا self-emplument فرد متقاضی ملزم به ارسال طرحی توجیهی است که در آن تخصص، شغل، نوع و ماهیت تجارت، تعهد و مسئولیت خود را در آن مشخص کرده باشد. در برنامه خوداشتغالی باید تجربیات خود را در زمینه مورد نظر و همزمان علاقه و توانمندی خود را برای همکاری در زمینه های فرهنگی، ورزشی، کشاورزی و … کشور کانادا به اثبات برسانید.
داشتن تجربه در برنامه خوداشتغالی کانادا بدین معنی است که فرد حداقل 2 سال سابقه کار مدیریتی در زمینه مورد نظر را داشته باشد. تجربه مدیریتی 2 ساله باید در بازه 5 ساله ای تا روز درخواست ویزای خوداشتغالی باشد.
نکات مهمی که در ارزیابی فرد متقاضی در نظر گرفته می شوند:
• سطح تصحیلات
• سابقه مدیریتی
• سن متقاضی
• آشنایی با هر یک از زبان ها انگلیسی یا فرانسوی
• انطباق پذیری
شغل های واجد شرایط برنامه مهاجرت خود اشتغالی کانادا
- نویسندگان و مولفان
- هنرمندان خلاق و مبتکر
- موسیقی دانان
- نقاش
- هنرمندان هنرهای تجسمی
- متخصص گرافیک
- صنایع دستی
- طراحان خلاق
تمکن مالی مورد نیاز برای اخد ویزای سرمایه گذاری کانادا
حداقل مبلغی تحت این برنامه عنوان نشده است، ولی مهاجرین خوداشتغال باید اداره مهاجرت را در رابطه با توان مالی کافی برای امرار معاش و رفع نیازهای زندگی در کانادا قانع کنند.
سیستم امتیازبندی مهاجرت خوداشتغالی کانادا
حداقل امتیاز برای کسب ویزای خوداشتغالی کانادا، 35 امتیاز است که به طور کلی با داشتن قابلیت های زیر به فرد تعلق می گیرد.
- تحصیلات: 25 امتیاز
- تجربه کاری: 35 امتیاز
- توانایی زبان: 24 امتیاز
- سن: 10 امتیاز
- انطباق پذیری: 6 امتیاز
مهاجرت از طریق استارتاپ کارآفرینی
کانادا با آمادهسازی تسهیلات و تدوین قوانین سرمایهگذاری، شرایط مساعدی را برای افراد علاقه مند به راه اندازی استارت آپ فراهم کرده است. در راس همه نهادهای دولتی یا خصوصی کانادا، دولت کانادا جهت کمک به رشد و بهبود شرایط اقتصادی برنامه های مختلفی را در سطح ملی و همچنین تک تک استان های خود در نظر گرفته است. پاره ای از برنامه های مذکور شامل ارائه انگیزه های مالیاتی، وام، کمک مالی، یارانه دستمزد و از همه مهمتر ارائه ویزا و اقامت کانادا برای کارآفرینان استارتاپی است.
برای اقدام جهت اخذ ویزای استارتاپی یا کارآفرینی کانادا، حداقل نفر می توانند به عنوان مالک شرکت یا ایده درخواست دهند. هر کدام از متقاضیان باید مالک حداقل 10% حق رای کل هیئت مدیره باشد. در مرحله بعد نماینده اعضای هیئت مدیره طی مکاتبات و یا مراجعات حضوری، باید حمایت سازمان یا شرکتی کانادایی را در مورد ایده استارتاپی جلب کند.
طی این مراحل ابتدا راه های ارتباطی و تماس با سازمان یا شرکت مربوطه را پیدا می کنیم. ممکن است در مسیر یافتن شرکت یا سازمانی مرتبط با ایده استارتاپی خود با چندین مورد بالقوه برای پشتیبانی استارتاپ خود مواجه شویم. طبعا ارتباط همزمان با هرکدام از سازمان های فوق شاید کمی سخت به نظر بیاید، اما تا زمان نتیجه دادن پیگیری ها و اخذ موافقت ضمنی سازمان مبنی بر حمایت از استارت آپ شما، روشی معقول است که متقاضی یا متقاضیان ویزای استارت آپی را سریعتر به هدف خود می رساند.
سایر الزامات اخذ ویزای استارت کارآفرینی کانادا شرایط تسلط به زبان و تمکن مالی است که در روش مهاجرت از طریق استارت آپ، توضیحات کاملی راجع به آن آمده است. مهاجرت از طریق استارت آپ یکی از روش های اخذ اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه گذاری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط اخذ ویزای استارت آپ کانادا به قسمت دریافت ویزا استارتاپ کانادا مراجعه کنید.
اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا در کانون مهاجرتی دکتر عالمی
کانادا به عنوان یکی از کشورهای برتر در زمینه پذیرش مهاجر از اقصی نقاط جهان هر روزه مکانیسم های مختلفی را برای تسهیل و برقراری عدالت برای تمامی افراد جهان که قصد استفاده از فرصت های این کشور را دارند، فراهم می آورد.
در این زمینه نهادها و موسسات گوناگونی در کشورهای مختلف مشغول مطالعه و بررسی دوره ای هستند و روندهای مهاجر پذیری استان های مختلف کانادا را در زیر نظر دارند. کانون مهاجرتی عالمی با مجموعه کارشناسان و وکلای مهاجرتی مستقر در کانادا-انتاریو از سال 2000 فعایت خود را آغاز کرده است. در طی سالیان اخیر افتخار پیگیری و به سرانجام رساندن پرونده های مختلف مهاجرتی را دارد.